kép

Keresés:

Magunkról

A K.u.K. Kiadó 1991 decemberében alakult. A cég tulajdonosainak több évtizedes szakmai tapasztalata a garancia a kiadónál megjelent (évente 20-30 új kötet) könyvek minőségére. A K.u.K. név (bár voltaképpen a tulajdonosok nevének kezdőbetűit rejti) kifejezi a cég filozófiáját: „békebeli” színvonalú könyvek minden témakörben.

A kiadó gondozásában az évek során olyan klasszikus és kortárs írók művei jelentek meg, mint Christian Barnard (a legendás szívsebész és regényíró), Erich Kästner, Marcello Venturi, Christopher Isherwood, Pierre Boulle, Victor Hugo, Stefan Zweig, Franz Werfel, Howard Spring, Stendhal, stb., vagy a magyar szerzők közül Mikszáth Kálmán, Karinthy Ferenc, Krúdy Gyula, Hunyady Sándor, Pásztor Árpád, Zilahy Lajos.

Különösen fontosnak tartotta és tartja ma is a kiadó a magyar származású, németül író klasszikus, Hans Habe műveinek megjelentetését. Néhány korábban, a múlt század hatvanas éveiben megjelent műve után a K.u.K. sorra fordíttatja le Habe legfontosabb regényeit, az Ilonától a Tiltott övezetig vagy a Halál Texasban című  dokumentum-riportig.

A K.u.K. Kiadó gondozásában jelentek meg a világszerte népszerű német író, Philipp Vandenberg izgalmas könyvei is. (A fáraók átka, Bíbor árnyak, Luxor királya, Fáraók völgye, Az ötödik evangélium stb.)

A kiadó munkássága igen széles témakört ölel fel, az illemkönyvtől kezdve a versesköteten át egészen a megszívlelendő, bölcs gondolatokat rejtő könyvekig (Bölcsek... ajándéka sorozat). Eddigi legnagyobb sikernek számít az Illik tudni - A kulturált viselkedés szabályai című kötet, mely eddig 19 kiadásban (közel 250 000 példányban) jelent meg. Szintén sok kiadást ért meg A legnagyobb vicckönyv, ill. a Kis-nagy vicckönyv c. album, melyek - együttesen - 13 500 viccet tartalmaznak. Így e két kötet együtt a világ legnagyobb viccgyűjteménye.

K.u.K.kantson könyveinkbe!