Ángeles Caso spanyol írónő, 1959-ben született Gijónban. Angol, francia és portugál nyelveket tanult, majd földrajz-történelem szakot végzett. Újságíróként dolgozott, és esti talk show-t is vezetett egy spanyol tévécsatornán. Regényével Planeta-díjat nyert.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Sven Elvestad (1884 - 1934.) norvég újságíró és krimiszerző. Fredrikshaldban (ma Halden), a svéd határ közelében fekvő kisvárosban született. Miután fiatalon elsikkasztotta munkáltatójától a pénzt, megváltoztatta a nevét, és új életet kezdett: újságíró lett Kristianiában, a mai Oslóban.. Sok regényének főhőse Krag detektív. Thrillereket is írt, némelyiket Riverton néven.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

1921-ben az egyetem elvégzése után Párizsban dolgozott munkásként és titkárnőként.  Első regénye a Mária jól érett (1932) irodalmi siker lett Magyarországon, Mikszáth Kálmán-díjat kapott. Az első világháború után Párizsban letelepedő magyar munkáscsalád történetét elmesélő A halászó macska uccája 1936-ban első díjat nyert a londoni Pinker irodalmi ügynökség nemzetközi regénypályázatán. 13 nyelvre fordították le.[]

1941-ben Londonba emigrált, a továbbiakban angol nyelven írt.

Arany fülbevaló c. regényéből Marlene Dietrich és Ray Milland főszereplésével készült film.[

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Michel Friedman 1956-ban született Párizsban, lengyel-zsidó családban. A szülei a holokauszt túlélői, rajta voltak Schindler listáján. Friedman 1965 óta Frankfurt am Main-ban él, ügyvéd, politikus, televíziós moderátor és publicista.  

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Gera Mihály (1931-2014) Író, újságíró, fotóművészeti szakíró, 1992-97 között a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, fotóművészek több generációjának tanára. Táncsics-díjjal 2009-ben, Aranytoll-díjjal és Balogh Rudolf-díjjal 2013-ban tüntették ki. Munkásságát a Magyar Köztársasági érdemrend kiskeresztjével és Budapestért-díjjal is elismerték.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Gottdank Tibor informatikus, kutató, számos szakkönyv szerzője, akinek tízéves munkafolyamatot lezárva  jelent meg első építészeti publikációja. A szerző, aki maga is tanult építészetet, a szecesszió iránti vonzódásából aalkotott különlegesd építésdzet-történeti könyvet. A kötet 1867-től a 20. század második feléig foglalkozik a zsidó származású magyar építészekkel,  157 életművet dolgozva fel. 

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Egyetemi tanulmányait az ELTE BTK magyar–angol szakán végezte 1956–1961 között. 1960–1963 között az Európa Könyvkiadó, 1963–1966 között a Magyar Televízió szerkesztőjeként tevékenykedett. 1966–1967 között gimnáziumban tanított. 1967–1968 között a Nemzetközi Előkészítő Intézetben csoportvezetői beosztást kapott. 1969–1981 között a Csepel Művek kulturális tanácsadójaként működött. 1981 óta írásaiból él. Számos ifjúsági mű, tv-játék, hangjáték szerzője és műfordító. Kiadónknál korábban megjelent Édes öcsém című regénye is.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

A szerző civilben ügyvéd. Legutóbb (nem kiadónknál jelent meg) Makk Károlyról írt könyvet. Korábban a K. u. K.-nál egy könyve jelent meg,  Ez rettenetes címmel.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

A Hans Habe (1911-1977) néven közismertté vált magyar származású regényíró Békessy Jánosként látta meg a napvilágot. Kilencéves korában édesapjával Bécsbe emigrált. Újságíróként vette fel a neve betűjeléből alakított Habe nevet.  Első regénye, a Hárman a határon át 1937-ben jelent meg, a könyvet az Anschluss után nyilvánosan elégették. Habe nem mindennapi sorsot tudhat maga mögött. Az amerikai hadsereg sajtótisztjeként újjáalakította a háború után a német sajtót. Élete 66 éve alatt 6 felesége volt, 18 napilapot alapított, 23 regényt írt, amelyek szerte a világon több mint 15 millió példányban, 20 nyelvre lefordítva jelentek meg. Thomas Mann született regényírónak nevezte. Fontosabb művei: Ahová tartozunk, Ha elesnek mellőled ezeren, A küldetés, Ilona, Halál Texasban, Palota  Velencében, Ilona, Tarnovszka grófnő, Tiltott övezet.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Raul Hilberg (1926-2007) osztrák származású amerikai politológus, történész, a világ egyik legkiemelkedőbb holokausztkutatója. Az Abraham Lincoln és a Brooklyn Főiskolán tanult, majd 1955-ben doktorált a Columbia Egyetemen. Doktori értekezésének témája a német totalitárius állam volt. 1961-ben írta 3 kötetes nagy művét, majd 1985-ben átdolgozta. 1979-ben Carter elnök a Holokauszt Bizottság elnökévé nevezte ki. Munkájáért megkapta a német Becsületrendet.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

 Oscar-díjas angol író. Világhírű, magyarul is megjelent regényét, az Isten vele, tanár úr!-at állítólag négy nap alatt írta. 1954 -ben bekövetkezett haláláig számos bestsellert írt, többségükben realizmusra törekvő szentimentális regényeket. A Kék hold völgye című könyvét -  legjobb munkájának tartják, a Hawthornden-díjat is megkapta érte.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek

Horváth Gita sokáig Kertész Ákos felesége is volt, az író neki ajánlotta a Makra első kiadását, merthogy ő volt Vali, a hősnő. 1967-ben életre szóló barátságot kötött Göncz Árpád író-műfordítóval, későbbi köztársasági elnökkel, mindenki kedves nagypapájával, aki közben szerelmes lett belé, és a bulvársajtó sokáig csámcsogott kettejük „titkolt” kapcsolatán. Aztán egy nagy szerelem a talán legjelentősebb színházi rendezővel… Meg az Operett Színházzal. A hetvenes években nagy sikert aratott Azértse című könyvével, két meseregénye, a Pöpöpapa és a kutyákok valamint a Pulimese egy korosztály kedvence volt.

 
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek